waelahmedyouseftours13.jpg

Egypt

Egyptische historische schatten - langs de Nijl

Duratie reis: 6 hours

Prijs €75,- per persoon (starting)

waelahmedyouseftours12.jpg

Deze tour volgt een route langs enkele van de meest magnifieke schatten langs de Nijl. Onder de stops die we zullen verkennen, zijn:

De Vallei der Koninginnen in Egypte is een begraafplaats gelegen aan de westelijke oever van de Nijl bij Luxor. Het diende als de laatste rustplaats voor veel koninginnen en leden van de koninklijke familie tijdens het Nieuwe Rijk. De vallei staat bekend om zijn rijkelijk versierde tombes, die ingewikkeld artwork en inscripties tentoonstellen. Opmerkelijke tombes zijn die van koningin Nefertari, bekend om haar prachtige decoraties. De Vallei der Koninginnen biedt inzichten in oude Egyptische begrafenispraktijken en artistieke prestaties.

waelahmedyouseftours11.jpg

Het Ramesseum is een oud-Egyptische dodentempel gewijd aan farao Ramses II, ook bekend als Ramses de Grote. Het bevindt zich aan de westelijke oever van de Nijl in Luxor, nabij de Vallei der Koningen. De tempel werd gebouwd tijdens de 13e eeuw v.Chr. en diende als een gedenkteken ter ere van Ramses II en verschillende godheden.

Een opmerkelijk kenmerk is het gevallen kolossale standbeeld van Ramses II, dat in puin ligt binnen de binnenplaats. Het standbeeld stond oorspronkelijk meer dan 17 meter hoog. Ondanks zijn beschadigde staat blijft het Ramesseum een ​​belangrijke archeologische site, die waardevolle inzichten biedt in de oude Egyptische architectuur, kunst en religieuze praktijken.

Andere bestemmingen omvatten de Vallei der Edelen, de Vallei der Arbeiders en de Haboe-tempel.

Met mijn expertise als Egyptoloog zal ik je begeleiden tijdens een reis terug in de tijd, zodat je je kunt onderdompelen in deze significante historische momenten.

Inbegrepen:
Engelssprekende Egyptoloog en gids & transport met airconditioning & toegangsprijzen.
Niet inbegrepen:
Lunch

Talen: English

 

Jouw gids
waelahmedyousef.jpg
Sjjerpa Wael Egypte
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.