fentahailetours4.jpg

Ethiopia

Simien Mountains trekking

Duratie reis: 3 days

Prijs €215,- per persoon (vanaf)

De Simien Mountains, gelegen in de regio Amhara in het noorden van Ethiopië, ten noordoosten van Gondar, vormen een belangrijk deel van het Ethiopisch Hoogland en zijn aangewezen als werelderfgoed. Het unieke landschap omvat het Simien Mountains National Park, met plateaus, valleien en imposante pieken die zijn gevormd door lavastromen tussen 40 en 25 miljoen jaar geleden, vóór de vorming van de Rift Valley.

Begin aan een unieke trekking- en avonturenervaring met het volgende reisschema:

DAG 1
Van Gondar naar Sankaber

Begin je reis vroeg in de ochtend vanuit Gondar, rijdend naar Sankaber (2:30 uur rijden), met een tussenstop in Debark om de toegangsprijzen voor het nationale park te regelen. Maak een wandeling van 3-4 uur rond Buyit Ras, langs de rand van de helling met prachtig uitzicht op de helling. Mogelijk kom je de inheemse Gelada-bavianen tegen. Overnachting op de camping in Sankaber (3250 m).

Totale trekkingtijd: 3-4 uur

DAG 2
Van Sankaber naar Geech

Vanuit Sankaber steek je een vallei over met de Wazla (of Koba) rivier, met uitzicht op de Jinbar River watervallen (450-500 m hoogte) die in de Geech Abyss storten. Steek de Jinbar River over en beklim het dorp Geech. Overnachting op de camping in Geech (3600 m).

Totale trekkingtijd: 5-6 uur

DAG 3
Van Geech naar Chenek

Na een vroeg ontbijt vertrek je vanuit Geech, wandelend naar Aynameda via Imet Gogo (3926m), waar een auto op je wacht om je op te pikken. Rijd naar het derde kamp bij Chenek, verken de omgeving en keer dan terug naar Gondar voor een overnachting. Vandaag wordt afgesloten met vervoer uit het park.

Totale trekkingtijd: 5-6 uur

Talen:English

Jouw gids
fentahaile2.jpg
Sjjerpa Fenta Ethiopië
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.