theovostours7.jpg

Uganda

Karamoja Cultural Tour & Kidepo Valley safari

Duratie reis: 4 dagen

Price €550,- per persoon (vanaf)

theovostours8.jpg

Karamoja Cultural Tour & Kidepo Valley safari

Leven in het dorp
Laat je onderdompelen in de Karimojong-cultuur. De middag staat in het teken van deelname aan traditionele spellen, dagelijkse activiteiten zoals het bereiden van basisvoedsel, oogsten, kralen maken, leren, dansen, boogschieten en traditioneel vriendschappelijk worstelen.

Nacht in de kraal
Ervaar het typische pastorale leven van de Karimojong door een nacht door te brengen met de dieren en herders in de kraal. Help bij het naar de kraal brengen van de koeien, deel verhalen rond het kampvuur, speel spellen met de krijgers en leer alles over het nomadische leven.

Kidepo Valley National Park
Ontdek een van de meest schilderachtige nationale parken van Afrika met een van de meest opwindende fauna's van alle Oegandese parken, met meer dan 80 diersoorten, waarvan er verschillende alleen te vinden zijn in de Kidepo Valley, zoals cheeta's, gestreepte hyena's, caracals, leeuwen, olifanten, luipaarden, wrattenzwijnen, struisvogels, buffels, giraffen en meer dan 465 vogelsoorten.

Accommodatie
Bush Camping (1 nacht)
Kidepo Savannah Lodge, Gedeelde niet-zelfvoorzienende tent (2 nachten) Dag per dag
Dag 1 AM: doorreis van Kampala naar Moroto
Dag 1 PM: Bush camp Night met de Karamoja Nomad Warriors
Dag 2: Bezoek aan de traditionele Karamoja Manyatta + doorreiz naar Kidepo
Dag 3: Ochtend Game Drive, Middag Natuurwandeling
Dag 4: Doorreis naar Kampala

 

Jouw gids
theovos2.jpg
Sjjerpa Theo Oeganda
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.