asasteinarstours6.jpg

Iceland

Duratie reis: 2 uren

Kajakken tussen de ijsbergen is een van de beste tours die je in IJsland kunt doen.

Jökulsárlon, gelegen aan de zuidoostkust van IJsland, is een betoverend gletsjermeer dat wordt omringd door gletsjertongen en indrukwekkende ijsbergen. Wat dit serene meer nog specialer maakt, is de mogelijkheid om het per kajak te verkennen, een ervaring die je dichter bij de magie van de ijzige omgeving brengt.

Terwijl je over het glinsterende water glijdt, word je omringd door imposante ijsbergen die afgebroken zijn van de Vatnajökull-gletsjer. De stilte wordt alleen doorbroken door het geluid van kabbelend water en het af en toe gekraak van ijs. De ijsformaties variëren van helderblauwe tinten tot stralend wit, waardoor het meer een levend kunstwerk lijkt.

Het kajakken op Jökulsárlon biedt een intieme en rustige ervaring, ver weg van de drukte. Je peddelt langs majestueuze ijssculpturen die grillige vormen aannemen en kunt genieten van een uniek perspectief op de gletsjer en het omliggende landschap. De begeleide kajaktochten zijn toegankelijk voor zowel beginners als ervaren kajakkers, waardoor iedereen de kans krijgt om deze betoverende omgeving van dichtbij te bewonderen.

Het is niet alleen een avontuur voor de liefhebbers van buitensporten, maar ook een kans om het fragiele evenwicht van de natuur te waarderen. Tijdens het kajakken in Jökulsárlon voel je je klein te midden van de majestueuze ijsformaties en begrijp je de kwetsbaarheid van deze unieke omgeving.

Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of fotograaf bent, het kajakken in Jökulsárlon biedt een onvergetelijke ervaring die de magie van IJsland op een intieme en persoonlijke manier onthult. Het is een reis die je meeneemt naar het hart van de ijskoude schoonheid van deze opmerkelijke gletsjerlagune.

Om een mooi wandeltocht of hike in IJsland te maken, heb je een route of trail die je wilt lopen nodig en goede kleding. Onder goede kleding verstaan we schoenen die waterafstotend of waterdicht zijn, een sportlegging of outdoorbroek die je, als het warm is, kunt afritsen, een zweet absorberend (sport)shirt en een vest welke je uit kunt doen. Als het koud is adviseren wij thermokleding van wol aan te trekken en een wind- en waterdichte jack aan te trekken. In je tas stop je een hervulbare fles water, energierepen, fruit en natuurlijk je fototoestel.

De minst koele periode is de beste reistijd om IJsland te bezoeken. Dat is in dit geval tijdens de zomer die van juni tot en met augustus duurt. Verwacht in deze periode absoluut geen zomers weer. Slechts bij uitzondering gaat de thermometer een keer richting de 25 graden. De normale middagtemperaturen liggen in IJsland in de zomer tussen de 10 en 15 graden Celsius. De minimumtemperaturen komen tijdens een IJslandse zomer uit tussen de 3 en 10 graden.

Jouw gids
asasteinars.jpg
Sjjerpa Ása Ijsland
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.