asasteinarstours8.jpg

Iceland

Duratie reis: 8 uren

Eyafjallajökull is de vulkaan die in 2010 uitbarstte en door de as voor vluchtchaos in Europa zorgde.

Eyjafjallajökull is een indrukwekkende stratovulkaan in het zuiden van IJsland, wereldwijd bekend vanwege de uitbarsting in 2010 die de luchtvaart in Europa ernstig ontregelde. Deze majestueuze vulkaan is bedekt met een ijskap, waardoor het de naam "Eyjafjallajökull" heeft gekregen, wat zich vertaalt naar "eilandberg met gletsjer". De piek rijst op boven de omliggende vlakten en biedt een dramatisch uitzicht op de omliggende natuur.

asasteinarstours9.jpg

Voor avontuurlijke reizigers biedt de regio rond Eyjafjallajökull spectaculaire mogelijkheden voor wandelingen en verkenning. Het landschap rondom de vulkaan is divers, met watervallen zoals Seljalandsfoss en Skógafoss die neerdalen vanaf de omliggende kliffen. De juxtapositie van vuur en ijs in dit adembenemende gebied maakt Eyjafjallajökull tot een intrigerende bestemming die zowel de kracht als de schoonheid van de natuur op een unieke manier belichaamt.

Met een superjeep kun je op de gletsjer stappen en helemaal naar de top rijden. Midgards Adventures is een van de operators die je hierheen kan brengen.

Om een mooi wandeltocht of hike in IJsland te maken, heb je een route of trail die je wilt lopen nodig en goede kleding. Onder goede kleding verstaan we schoenen die waterafstotend of waterdicht zijn, een sportlegging of outdoorbroek die je, als het warm is, kunt afritsen, een zweet absorberend (sport)shirt en een vest welke je uit kunt doen. Als het koud is adviseren wij thermokleding van wol aan te trekken en een wind- en waterdichte jack aan te trekken. In je tas stop je een hervulbare fles water, energierepen, fruit en natuurlijk je fototoestel.

De minst koele periode is de beste reistijd om IJsland te bezoeken. Dat is in dit geval tijdens de zomer die van juni tot en met augustus duurt. Verwacht in deze periode absoluut geen zomers weer. Slechts bij uitzondering gaat de thermometer een keer richting de 25 graden. De normale middagtemperaturen liggen in IJsland in de zomer tussen de 10 en 15 graden Celsius. De minimumtemperaturen komen tijdens een IJslandse zomer uit tussen de 3 en 10 graden.

Jouw gids
asasteinars.jpg
Sjjerpa Ása Ijsland
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.