teddyfantanenanatour8.jpg

Madagascar

Verken de flora en fauna van Madagaskar

Duratie reis: 8 - 12 dagen

Prijs €90,- per persoon/ dag

teddyfantanenanatour4.jpg

Dompel jezelf onder in de natuurlijke schoonheid van Madagaskar tijdens deze boeiende reis, waar ik je door de lokale cultuur, dieren in het wild en unieke bezienswaardigheden zal leiden. Afgestemd op uw voorkeuren en voor een uitgebreidere ervaring, raad ik een avontuur van 8 tot 12 dagen aan.

Voor deze meerdaagse ervaring begint onze uitgebreide tour vanuit het hart van de hoofdstad van het land, richting het vulkanische kratermeer van Tritriva, gelegen in de buurt van het dorp Belazao in de regio Vàkinankàratra in het zuidwesten van Madagaskar.

Deze 8-12-daagse expeditie omvat een verscheidenheid aan ervaringen, waaronder een riviercruise van twee en een halve dag, een off-road verkenning naar Tsingy - karstplateaus gevormd door grondwatererosie, resulterend in boeiende kalksteenformaties.

teddyfantanenanatour9.jpg

West-Madagaskar herbergt dramatische "bossen" van kalksteennaalden, gebeeldhouwd door de superpositie van verticale en horizontale erosiepatronen, met name in het park en het aangrenzende natuurreservaat.

teddyfantanenanatour6.jpg

Ons avontuur houdt daar niet op; er wacht een echte safari op je, die mogelijkheden biedt om vogels, maki's en het grote roofdier van Madagaskar, de Fossa, te spotten. De reis culmineert met een betoverende zonsondergang te midden van de iconische Baobabs voordat je terugkeert naar de hoofdstad.

Deelnemen aan deze reis vereist matige fysieke activiteit, wat een gevarieerde en meeslepende ontmoeting met de natuurlijke wonderen van Madagaskar belooft.

Talen: English, Français

Reisschema:

Dag 1: Begin met een rondleiding door de stad om de geschiedenis van het eiland te ontrafelen, van het monarchkoninkrijk tot kolonisatie en recente gebeurtenissen. Wees getuige van het lokale leven en vakmanschap en verken zowel levendige als meer bescheiden gebieden.
Dag 2: Reis 170 km naar het zuiden naar een vulkanische stad, verken fabrieken en ervaar het lokale leven.
Dag 3: Trek het platteland in om getuige te zijn van diverse landschappen, landbouw en een kratermeer. Rijd de halve dag naar het westen.
Dag 4: Begin aan een boottocht van 5 uur en geniet van een lunch aan boord. Bewonder de kalkstenen waterval voordat je kampeert in de buurt van de rivier.
Dag 5: Vaar verder en stop in dorpen ver van het moderne leven. Observeer watervogels, met een kans om krokodillen en het eerste Baobab-bos tegen te komen.
Dag 6: Breng een halve dag door met zeilen en dan 4 uur off-road om het dorp te bereiken dat het dichtst bij Tsingy National Park ligt.
Dag 7: Verken de wonderen van het park, waaronder uitkijkpunten, kalksteenformaties, hangbruggen, maki's en vogels.
Dag 8: Rijd off-road terug naar Kirindy Dry Forest voor een nachtwandeling tussen maki's en andere nachtdieren, waaronder het grote roofdier.
Dag 9: Bezoek het bos om overdag actieve soorten te observeren en getuige te zijn van de zonsondergang bij de Baobab Alley.
Dag 10: Neem een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad of kies voor een tweedaagse rit terug, waarbij je je verkenning van de diverse landschappen en culturen van Madagaskar voortzet.

Jouw gids
teddyfantanenana.jpg
Sjjerpa Teddy Madagaskar
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.