fentahailetours5.jpg

Ethiopia

Danakildepressie - Hoorn van Afrika

Duratie reis: 4 dagen

Prijs €550,- per persoon

fentahailetours6.jpg

Verken de betoverende Danakil Depression, gelegen in het noordelijke deel van de Afar-driehoek, een intrigerende geologische depressie gevormd door de divergentie van drie tektonische platen in de Hoorn van Afrika met deze 4-daagse tour.

DAG 1
Mekele Airport naar Afar

Bij aankomst in Mekele begint je reis met een rit naar Ahmed Ella. Maak een stop bij de ingang van de Afar-regio om je toegangsvergunning en begeleiding van de politie te regelen. Overnacht in een lokaal hotel.

DAG 2
Toegang Afar tot Ert Ale

In de ochtend ga je naar Ert Ale, vergezeld van een politieagent voor extra veiligheid. Rijd naar Waydoom, geniet van een maaltijd en begin aan een 3 uur durende trektocht naar de uitgestrekte vulkanische krater van de Ert Ale, een actieve vulkaan. Verken het gebied en bewonder de vulkaan voordat je 's nachts gaat kamperen.

DAG 3
Ert Ale naar Ahmed Ella

Vroege ochtendtrek vanaf de kampeerplek naar Waydoom voor ontbijt, waar je voertuig klaar staat om je naar Ahmed Ella te brengen. Check bij aankomst in bij een lokaal hotel.

DAG 4
Ahmed Ella naar Dallol naar Lake Asale naar Mekele

Ga vroeg op pad om de Dallol Depression te bezoeken en getuige te zijn van het opmerkelijke borrelende zwavelzuur. Verken Lake Asale, bekend om zijn overvloed aan zout en extractieactiviteiten. Neem optioneel deel aan een kamelenkaravaanervaring voordat je terugkeert naar Mekele via je voertuig.

Talen: English

Jouw gids
fentahaile2.jpg
Sjjerpa Fenta Ethiopië
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.