ingridkeemantours8.jpg

Curaçao

Duratie reis: 3 uren

Deze schitterende hike voert je over de noordkust van Curacao.

Mooie uitzichten en prachtige ruige natuur. Je zult o.a. een slavenmuur tegenkomen en bij koloniaal Landhuis Noordkant zullen diverse authentieke landbouwmiddelen te zien zijn. Tegen het einde van de hike zul je de kracht van de zee zien beuken op de noordkust.
Deze hike duurt ongeveer 2,5 uur (incl. rustpauze).

Een historisch plantagecomplex, bestaande uit een hoofdgebouw en bijkomende structuren die op terrassen zijn aangelegd, vormt een opmerkelijk architectonisch ensemble. Het hoofdgebouw is opgebouwd met een rechthoekige plattegrond die een kernruimte en galerijen omvat. Het zadeldak boven het centrale gedeelte wordt geflankeerd door schuine daken die de galerijen bedekken. De gevels zijn strak en trechtervormig, met twee dakkapellen aan weerszijden van het dak die een extra element van karakter toevoegen. De plantagefaciliteiten zijn divers en omvatten aangrenzende dwarse structuren, een magasina (opslagruimte), koetshuis, kraaltjes, stal, put en tanki. De historische waarde van dit complex is significant, met een oorsprong die teruggaat tot de 19de eeuw, wat het een tastbaar stukje geschiedenis maakt wat het allemaal heeft doorstaan. 

Curaçao kent geen zomer/wintertijd regeling. In de zomer zitten we dus in dezelfde tijdzone als de Noord-Amerikaanse oostkust, en in de winter is het bij ons een uur vroeger. Het tijdsverschil met West-Europa is 6 uur in de zomer en 5 uur in de winter.

Curaçao kent geen zomer-/wintertijdregeling. Gedurende de zomer bevinden we ons daarom in dezelfde tijdszone als de Noord-Amerikaanse Oostkust, en in de winter is het bij ons één uur vroeger. Het tijdsverschil met West-Europa is 6 uur in de zomer en 5 uur in de winter.

Wat geldzaken betreft, zijn de gangbare munteenheden de Antilliaanse gulden (NAF) en de Amerikaanse dollar (USD). Hoewel de Euro ook wordt geaccepteerd, rekenen winkeliers vaak een ongunstige wisselkoers voor de klant. Gelukkig zijn er op verschillende plekken mogelijkheden om geld op te nemen.

Curaçao is een populaire vakantiebestemming vanwege de overvloed aan bezienswaardigheden. Het eiland biedt voor ieder wat wils: tastbare geschiedenis, levendige cultuur, bruisend nachtleven, indrukwekkende natuurgebieden, uitgebreide winkelmogelijkheden, fantastische duikplekken en prachtige stranden.

Wat betreft geldzaken zijn de gangbare valuta de Antilliaanse gulden (NAF) en de Amerikaanse dollar (USD). Hoewel de Euro ook wordt geaccepteerd, hanteren winkeliers vaak een ongunstige wisselkoers voor de klant. Gelukkig zijn er op verschillende plaatsen mogelijkheden om geld te pinnen.

Curaçao is een geliefde vakantiebestemming vanwege de overvloed aan bezienswaardigheden. Het eiland biedt voor elk wat wils: tastbare geschiedenis, levendige cultuur, bruisend nachtleven, indrukwekkende natuurgebieden, uitgebreide winkelmogelijkheden, fantastische duiklocaties, en schitterende stranden.

Jouw gids
ingridkeeman.jpg
Sjjerpa Ingrid Curaçao
pedroazorestour5.jpg
Meer weten?

Wat leuk dat je bij ons hebt gevonden. Zoek je iets wat je op de website niet kan vinden? Of heb je een leuk idee welke je wil delen met ons? Stuur mij een bericht op het onderstaande adres.